Turnarea continuă este un proces care asigură posibilitatea turnării unei oale sau a unei secvențe de oale cu oțel în cinci fire continui de tagle rotunde sau blumuri. Oțelul este turnat din oala într-un distribuitor, care asigură un debit controlat în cristalizatoare de formă adecvată, răcite cu apa. Segmenții sunt garniturile metalice ale unui piston de formă inelară, ce servesc la etanșarea spațiului liber dintre piston și cilindrul în interiorul căruia se deplasează pistonul. Upetrolam realizează segmenții implicați în turnarea continuă.
Cristalizarea este procesul de separare a fazei solide la solidificarea substanțelor topite, sau de separare a substanței solide dintr-o soluție. Ea este folosită atât pentru obținerea sub formă de cristale, a produselor solide dizolvate într-un mediu lichid, cât și pentru purificarea substanțelor solide. În funcție de modul de obținere a soluției, cristalizatoarele se clasifică în: cristalizatoare cu răcire, cu îndepărtarea parțială a solventului și cristalizatoare sub vid. Industrial, cristalizarea se realizează în utilaje denumite cristalizoare, care au diverse forme constructive. Ele sunt utilizate pentru cristalizarea soluțiilor (oțelului) în procesul de turnare continuă.
Dornul este o unealta de forma unei tije cilindrice sau conice, avand rolul de a prinde, de a degaja, de a deplasa o piesa. Upetrolam este specializat in realizarea dornurilor ruloare si deruloare.
Instrumente ideale pentru debitarea completă sau parțială a semifabricatelor, în vederea folosirii și prelucrării lor ulterioare.
Sisteme de rulare ce asigură nevoile de transport.
Galvanizarea este procesul tehnologic prin care o piesă metalică (în special, oțelul) se acoperă cu un strat subțire de zinc - prin cufundare într-o baie de zinc topit - în vederea obținerii unei mai mari rezistențe la coroziune. Upetrolam execută și pune la dispoziția clienților linii complete de galvanizare.
Laminarea este procesul continuu de deformare plastică ce se realizează între două scule de formă cilindrică (cilindrii de lucru ai laminorului), ce se rotesc în sensuri contrare (laminare longitudinală) sau de formă tronconică și bitronconică ce se rotesc în același sens (laminare transversală), antrenând prin frecare materialul metalic în spaţiul dintre cilindri, spaţiu ce poartă denumirea de zonă sau focar de deformare. Această linie de fabricaâie dă forma finală produsului din oțel și este formată din:
Upetrolam realizează mașini de prelucrare a materialelor prin presare, în vederea comprimării sau pentru a lăsa o urmă asupra acestora.
Cajă de laminare este utilajul de bază al liniei de laminare, în care se realizează deformarea materialului metalic. Ea face parte din produsele pe care Upetrolam le produce la cele mai înalte standarde de calitate. În general, liniile de laminare pot fi cu o singură cajă de lucru sau cu două sau mai multe caje de lucru și pot fi dispuse astfel:
Zincarea este operația care constă în acoperirea cu un strat subțire de zinc a pieselor de oțel sau de fontă, pentru a le proteja împotriva coroziunii sau pentru a le da un alt aspect. Liniile de zincare produse de Upetrolam îndeplinesc normele de protecție a mediului, satisfăcând cele mai înalte standarde ale clienților.